Onderhandelingen nieuw CAO van start

Vakbondsorganisatie FNV maakt zich samen met onder andere beroepsvereniging NU’91 weer op voor onderhandelingen over een nieuw CAO Ziekenhuizen. Het huidige CAO Ziekenhuizen regelt de arbeidsvoorwaarden van zo’n 200.000 medewerkers in de algemene ziekenhuizen en loopt tot 1 april 2019.

Onderhandelingen

Op 13 maart komen de onderhandelende partijen (vakbonden als FNV en Nu’91 komen samen met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen) bij elkaar om de verwachtingen en voorstellen naar elkaar uit te spreken. Er zal dan uiteindelijk tot een nieuw CAO komen. In de praktijk blijkt dat het komen tot een nieuw CAO niet bij een eerste bijeenkomst rond is. Onderhandelingen kunnen maanden lang duren en tot het nieuwe CAO er daadwerkelijk is, wordt het oude CAO aangehouden.

Forse loonsverhoging

FNV zet in op een loonsverhoging van 5% voor alle medewerkers. Zij vinden dat ook het zorgpersoneel nu mee mag profiteren van de groeiende economie. De stijgende inflatie en tekorten op de werkvloer maken de vraag naar verhoging gerechtvaardigd, aldus het FNV aan Nursing. Zorgmedewerkers gaven eerder aan dat een hoger salaris hen wellicht in de zorg laat houden. Dat maakt dat de vakbonden naar eigen zeggen een meer dan sterke onderhandelingspositie hebben.

Overige eisen

Naast de salarisverhoging richten de vakbonden hun pijlen op verbetering van overige arbeidsvoorwaarden. Zo willen de bonden dat er meer flexibele aanstellingen om worden gezet naar vaste contracten. Daarnaast pleiten zij voor een beter generatiebeleid. Daarmee helpen zij hun oudere werknemers op een gezonde manier naar een beter pensioen. Via een voor de gelegenheid gelanceerde Facebookpagina informeert de FNV zijn leden over de laatste ontwikkelingen omtrent de onderhandelingen.

Bron: Zorgvisie, Nursing.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*