CAO ziekenhuizen nog lang niet vernieuwd, zegt FNV

Vakbondsvereniging FNV is niet tevreden met de onderhandelingen omtrent de nieuwe CAO Ziekenhuizen. Dat laten zij weten via hun eigen website fnv.nl.

FNV is al wekenlang in onderhandeling voor betere arbeidsvoorwaarden met de ziekenhuizen. Echter: ‘Verbeteringen van de arbeidsvoorwaarden zijn echter nog niet in zicht. … Het overleg neemt steeds grimmiger vormen aan.’.

De vakbond zet fors in. Ze pleiten namelijk voor een loonsverhoging van 5% en een verhoging van ORT vergoeding. Maar er wordt ook gevraagd om een betere compensatie voor het werken van flexibele diensten en hogere reiskostenvergoeding. Daarnaast zouden stagiaires en leerlingen ook meer vergoeding moeten krijgen in het nieuwe CAO.

Volgende maand, op 10 mei 2019, vind het volgende overleg tussen de partijen plaats. FNV hoopt in dat gesprek een aanvaardbaar resultaat te zien, maar blijft skeptisch.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*