September 2019: nog steeds geen zicht op nieuw ziekenhuis CAO

Na maandenlang gesteggel is er in september nog steeds geen zicht op een CAO akkoord. De bonden en de werkgevers (Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, NVZ) komen er vooralsnog niet uit. Om die reden zitten ruim 200.000 medewerkers in ziekenhuizen al een aantal maanden zonder nieuw CAO.

Landelijke CAO acties

Veel ziekenhuizen hebben al verscheidene acties lopen om hun mening kracht bij te zetten. Er zijn bijvoorbeeld stipheidactie’s ingezet, zondagsdiensten gedraaid en medewerkers plakken spandoeken en papieren met spreuken rond in hun ziekenhuis. In juni, toen de onderhandelingen vastliepen, begonnen eerst een klein aantal ziekenhuizen met acties. Er komen er echter steeds meer bij. De ziekenhuis medewerkers en vakbonden hebben er schoon genoeg van om niet serieus genomen te worden door de werkgevers.

Toch weer rond de tafel

De NVZ heeft vorige week de bonden uitgenodigd voor een nieuwe poging tot onderhandelen. De vakbonden, die onderhandelen namens het ziekenhuispersoneel liet in ieder geval weten hun harde looneis van 5% salaris verhoging niet te laten schieten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*