Amerikaanse verpleegkundige uitgeput door coronacrisis

Een Amerikaanse verpleegkundige probeert andere zorgprofessionals te inspireren hun persoonlijke ervaring met de COVID-19 pandemie te delen. Dat deed zij door een ‘before-and after’ foto van haarzelf te plaatsen op haar twitter account. De foto laat zien dat het harde werken tijdens corona zijn tol eist van het verplegen, aldus Kathryn die werkzaam is in een ziekenhuis in de staat Tennessee.Corona verpleegkundige

Pas gediplomeerd

De eerste foto is in April genomen, juist nadat zij haar diploma verpleegkunde had behaald. Vol energie en trots lachend poseert zij voor de camera. De tweede foto, slechts zeven maanden later genomen, laat een duidelijk vermoeide Kathryn zien, inclusief flinke wallen onder haar ogen en sporen op haar gezicht dat het urenlang dragen van een beschermend gezichtsmasker achterlaat. Al na drie dagen bereikte de post van de Amerikaanse op twitter meer dan 921.000 likes en ging daarmee viral op het internet.

Het leven van een IC verpleegkundige

Kathryn werkt als IC verpleegkundige in Nashville, Tennesee. Zij besloot om de foto’s via social media te delen, zodat mensen die niet in het ziekenhuis werken kunnen zien hoe de virus pandemie de zorgprofessionals aangrijpt. “Het is vermoeiend. Mensen zien niet wat wij zien. Alleen al de fysieke ongemakken van het dragen van beschermende kleding de hele dag. Ik zweet daardoor veel en kan maar beperkt de afdeling af om wat te gaan drinken of pauze te nemen.” vertelde zij tegen een Amerikaanse nieuwszender die haar na het delen van de foto’s interviewde. Kathryn plaatst uiteraard geen foto’s van haar patiënten met corona die voor hun leven vechten op haar afdeling. Om de mensen toch te laten zien hoe het dagelijks leven in het ziekenhuis er nu uitziet, besloot zij foto’s van haarzelf te plaatsen.

Corona in de Verenigde Staten

Corona in Amerika Verenigde Staten
Besmettingscijfers in de VS (bron: Google)

Deze week meldden nieuwsbronnen dat de Verenigde Staten record na record breekt in het aantal corona besmettingen. Op 26 november werd het hoogste aantal coronadoden per 24 uur in zes maanden gemeld. Er overleden meer dan 2400 personen aan de gevolgen van het virus, schrijft de Johns Hopkins University. Tot dusver stierven ruim 262.000 mensen aan de pandemie in de VS. Meer dan 12,7 miljoen personen raakten tot dan toe besmet. Geen ander land ter wereld is relatief gezien zo hard getrokken door COVID-19. De feestdag Thanksgiving werd afgelopen week ondanks de hoge besmettingscijfers door veel families in het gehele land volop gevierd.  Ziekenhuizen in het gehele land zetten zich dan ook schrap voor de aankomende weken waarbij veel nieuwe besmettingen worden verwacht.

 

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*