IC-verpleegkundige maakt ‘corona fotoboek’ van collega’s

‘Door onze ogen gezien’: het boek dat op donderdag 3 december uit is gekomen. Gevuld met foto’s die ic-verpleegkundige en fotograaf Marcel Rekers maakte tijdens de eerste coronagolf in ‘zijn’ ziekenhuis Radboud UMC in Nijmegen. Naast de foto’s, waarbij zijn eigen collega’s, maar ook patiënten geportretteerd worden, staat de lezer indrukwekkende interviews te wachten.

Eenzaamheid

De 58-jarige Rekers uit Doetinchem herinnert zich met name het beeld van eenzaamheid wanneer hij terugdenkt aan de drukke periode op zijn werk, veroorzaakt door corona. Dat vertelt hij de Gelderlander. “Normaal gesproken kunnen dierbaren bij een patiënt zijn, maar nu stierven mensen in eenzaamheid.” Waar de ic-verpleegkundige in het voorjaar eerst nog wel dacht dat het virus nog wel mee zou vallen, schrok ook hij toen de ic bedden in korte tijd vol stroomden.

Vastleggen in beelden

Al gauw ontstond toen ook het idee dat hij iets moest doen. Naast zijn werk als ic-verpleegkundige is Rekers fotograaf. Zijn collega’s en leidinggevende stonden positief tegenover het idee om ‘het leven op de intensive care’ op camera vast te leggen. En ook van patiënten, en vaak de familie van hen, kreeg Marcel keer op keer goedkeuring. Met het 240 pagina’s tellende fotoboek wil hij met name een eerbetoon leveren aan zijn mede-verpleegkundigen en patiënten die deze zeer indringende periode van dichtbij hebben meegemaakt.

Het ‘corona fotoboek’ is te bestellen op de website van Marcel Rekers zelf en via het Radboud UMC Nijmegen.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*